Guarová guma je přírodní látka, která má emulgující, stabilizující a zahušťující schopnosti. Oceníte ji při pečení bezlepkových výrobků nebo Low Carb pečení. Díky guarové gumě se s těstem lépe pracuje, je vláčnější a zajistí výrobku delší trvanlivost. Výborně se hodí na zahušťování omáček, krémů, kaší i polévek. Guarovou gumu využijete také při tvoření domácí zmrzliny, majonézy, dresinků, jogurtů i sýrů.
Guarovou gumu naleznete v mnoha výrobcích pod označením E412. Vyrábí se ze semen guarových bobů, které jsou řazeny mezi luštěniny. Svojí konzistencí připomíná mouku (nikoliv gumu). Jedná se o rozpustnou vlákninu a má větší zahušťovací schopnost než klasický škrob.
Guarová guma je zvláště výborná do bezlepkových těst. Funguje zde jako lepek - všechny suroviny hladce spojí a těsto se nebude tak drolit. Jedna kávová lžička vystačí na 400g mouky. A použití není vůbec složité - přimíchejte guarovou gumu k mouce a pokračujte dále podle receptu.
Složení: guma guar - emulgátor E412
Použití: polévkovou lžíci guaru přimíchejte do 0,5kg bezlepkové směsi.
Skladujte na suchém a chladném místě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Doplňky na vaření a pečeníbez lepku |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Bez lepku: | Ano |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.