Irský mech - rostlinná alternativa k živočišnému kolagenu. Jedinečný zdroj vitamínů a minerálních látek. Obsahuje 15 z 18 esenciálních, tedy pro tělo nezbytných, látek. Je bohatý na vápník, síru, jód, draslík, dále na vitaminy A, D, E, F a K. K. Je přírodním regenerátorem pro pohybový aparát lidí i zvířat. Irský mech díky své schopnosti tvořit želatinu je dokonalým přírodním zahušťovadlem a pojivem. Využijte jako alternativu k vejci. Po důkladném propláchnutí docílíte neutrální chuti, což oceníte při přípravě sladkých pokrmů.
Složení: 100% nesušený Irský mech, přirozeně konzervovaný mořskou solí, tak jak je vyloven z moře
Použití: (především v podobě gelu)
- v živé kuchyni - raw a veganská želatina, pojivo do pomazánek místo vajec, želatinové dorty a sladké dezerty, cheesecaky, zeleninové želatinové závitky, raw sýry, aj., do raw i veganských tortil
- ve vařené kuchyni - zahušťování omáček a polévek, pudink, ovocné přesnídávky, pojivo do pečiva i pečených dezertů
- v přírodní kosmetice - výroba vlastních krémů na obličej – vyživí, hydratuje a vyhladí pleť, především okolo očí, výživná minerální maska na obličej i celé tělo, zábal na vlasy, pečující prostředek na vlasy se silně hydratujícím účinkem, vlasy jsou pružnější a lesklejší
Irský mech je druh mořské řasy s velkou tradicí, rostoucí kolem Irska, kde byl v 19. století jedním z hlavních zdrojů výživy tamních obyvatel. Zde se vysvětluje název „irský“.
Příprava gelu z Irského mechu: čerstvý Irský mech je třeba připravovat trochu jinak než mech sušený. Čerstvý Irský mech nejprve dobře properte a poté namočte v teplé vodě (ne v horké, aby byla zachována jeho raw kvalita) po dobu cca 12 hodin. 1-2x můžete vyměnit vodu a mech ještě proprat. Poté ho rozmixujte v mixéru bez přidání vody na konzistenci hladké želatinové pasty.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.